Skip to content Skip to footer

Datorita unor defectiuni la server, nu se pot face comenzi momentan online. Lucram sa remediem aceasta problema. Data estimata a remedierii este 02.08.2021, ora 16:00.

Wishlist
[yith_wcwl_wishlist] view wishlist page
Shopping Bag 0 items - 0.00 lei 0

S.C. Solis Farma S.R.L.
Bihor, Beius, Strada Romana, nr. 6
Email: vanzari@solisfarma.ro
Nr. telefon: 0724828270

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Farmacia/drogheria noastra, S.C. Solis Farma S.R.L. denumita in continuare Solis Farma, persoană juridică română, cu sediul în Bihor, localitatea Beius, Str Romana, nr. 6, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J05/1316/2015, cod unic de înregistrare RO34900244, considera ca este important sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal furnizate de dumneavoastra.

Prezenta Politica de Confidentialitate are rolul de a va informa cu privire la modul in care prelucram, respectiv colectam, utilizam, facem schimb de si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal, atunci cand utilizati produsele si serviciile noastre, site-ul nostru, precum si atunci cand interactionati in orice modalitate cu noi

1. Principiile ce guverneaza prelucrarea datelor cu caracter personal
Prelucrarea datelor cu caracter personal se va face cu respectarea urmatoarelor principii aplicabile potrivit prevederilor legale:
¬ Colectarea datelor dumneavoastra se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime si nu vor fi prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri.
¬ Datele vor fi prelucrate în mod legal, echitabil si transparent.
¬ Datele prelucrate sunt adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate.
¬ Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri.
¬ Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate.
¬ Procesarea datelor dumneavoastra se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta.
¬ Toate datele dumneavoastra vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara.
¬ Datele dumneavoastra nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor sau potrivit unor obligatii legale care ne incumba. ¬ Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea
acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al
datelor.

2. Ce sunt datele cu caracter personal
Date cu caracter personal reprezinta orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana vizata).
Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana vizata, cum ar fi: nume, data de nastere, adresa de domiciliu/de livrare a produselor comandate, adrese de e-mail, numere de telefon, inclusiv categorii speciale de date cu caracter personal care constau in prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, de date privind sanatatea .

 

3. Datele cu caracter personal prelucrate
Categoriile de Date cu caracter personal cu privire la dumneavoastra pe care le prelucram si modul in care le prelucram pot varia in functie de produsele si serviciile pe care le utilizati si la care subscrieti, modul in care utilizati produsele, serviciile si site-ul nostru si modul in care ati interactionat cu noi.
Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:
• Informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana fizica subiect, cum ar fi: numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa postala aleasa pentru livrarea produselor comandate, numarul de telefon mobil sau fix si alte date de contact similare necesare realizarii contactului cu dumneavostra;
• Date de logare pentru accesarea contului dumneavoastra;
• Date despre achizitiile dumneavostra in legatura cu produsele si serviciile noastre, informațiile sau produsele pe care le-ați vizualizat sau căutat pe site;
• Informatii despre utilizarea de catre dumneavostra a site-ului si/sau a aplicatiei noastre – date despre dispozitivul dumneavoastra si despre modul in care dumneavoastra si dispozitivul interactionati cu produsele noastre; date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil. Aceste date sunt colectate și prelucrate în numele nostru, prin fişierele de tip cookie (de afisat link de legatura pentru Politica de utilizare a fisierelor de tip cookie)
• Comunicatiile pe care le faceti cu noi sau pe care le directionati catre noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri si retele de socializare, formularul de contact.
• Prin activitatea desfășurată pe site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastră (i.e. informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală), cu excepția cazului în care:
• suntem obligați să facem acest lucru prin lege; și/sau
• în cazul în care ne-ați furnizat consimțământul dumneavoastră explicit în mod separat.

 

4. Prelucarea datelor cu caracter personal se face in scopuri determinate, explicite si legitime
Colectam, utilizam si divulgam datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
a) Cand trebuie sa întreprindem masurile necesare pentru a încheia un contract cu dumneavoastra;
b) Cand trebuie sa executam un contract pe care l-am încheiat cu dumneavoastra;
c) Cand trebuie sa respectam o obligație legala (i.e. legile aplicabile în relaţiile de munca, contabilitate, audit);
d) In cazul în care este necesar pentru interesul public sau în scopuri oficiale.
e) Pentru prestarea serviciilor noastre:
– Pentru a va furniza produsele sau serviciile relevante, precum si pentru a va contacta cu mesaje privind modificari ale produselor sau serviciilor;
– Pentru a va factura pentru utilizarea serviciilor noastre sau pentru a va retrage suma corespunzatoare din credit;
– Pentru a va contacta in cazul in care datele de facturare pe care ni le-ati furnizat sunt pe cale sa expire, sunt gresite sau nu putem incasa plata;
– Pentru a raspunde la orice intrebari sau preocupari pe care le puteti avea in legatura cu produsele si serviciile noastre;
– Pentru a va furniza informatii la zi in legatura cu serviciile si produsele noastre;
– Pentru a gestiona relatia noastra cu dumneavoastra ca si client/consummator si pentru a ne imbunatati serviciile si experienta dumneavoastra cu noi;
– In vederea procesarii comenzilor plasate sau pentru orice alte obiective planificate in relatia cu dumneavoastra;
– Evidenta electronica a clientilor/consumatorilor, necesara pentru efectuarea raportarilor prevazute de lege catre autoritatile competente, evidenta serviciilor prestate, evidenta contabila;
– Prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi numele și datele de contact ale angajaților sau ale contractanților Partenerilor comerciali în scopul comunicărilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali
e) Daca v-ati dat consimtamantul in acest sens, in scop de marketing, pentru:
– transmiterea de comunicari periodice cu privire la serviciile noastre, imbunatatiri aduse acestora, oferte sau campanii promotionale;
– verificarea identitatii, evaluarea nevoilor dvs. si furnizarea de recomandari cu privire la ce tipuri de produse ce se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.;
Va puteți retrage consimtamantul, în orice moment, trimitand o solicitare la adresa de e-mail vanzari@solisfarma.ro. Retragerea consimţământului nu va afecta legalitatea prelucrării care a avut loc înainte de retragerea acestuia.
f) In plus, va putem prelucra datele cu caracter personal in vederea satisfacerii unor interese legitime, cu excepția cazului în care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese, precum:
– prevenirea, detectarea si investigarea infractiunilor, inclusiv frauda si spalarea de bani sau finantarea actelor de terorism, precum si analizarea si gestionarea riscurilor comerciale;
– gestionarea si pregatirea rapoartelor in scopuri interne, solicitarea de feedback sau participarea la sondaje, precum si efectuarea de cercetari si/sau analize in scopuri statistice sau in alte scopuri, astfel incat sa ne putem stabili serviciile, sa intelegem comportamentul clientilor, preferintele si tendintele pietei si sa putem revizui, dezvolta si imbunatati calitatea produselor si a serviciilor noastre. – în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva dumneavoastră în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.

5. Utilizarea datelor personale. Perioada de retentie
Vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopurile mentionate.
Accesul la datele personale este strict limitat personalului nostru si colaboratorilor nostri care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor (Setrio Soft).

6. Divulgarea datelor cu caracter personal altor terte parti
Cu respectarea prevederilor legale aplicabile, datele dvs. cu caracter personal pot fi furnizate, pentru scopurile indicate mai sus (dupa caz), in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, urmatoarelor entitati sau terte parti din Romania sau din Spatiul Economic European:
– agenti, contractori sau furnizori de servicii care asigura servicii operationale, precum servicii de curierat, telecomunicatii, IT, plati, prelucrare, formare, stocare, arhivare, servicii de investigatii aferente asistentei pentru clienti sau alte servicii catre noi (de exemplu: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, furnizori de servicii in IT, sau alte servicii similare);
– vanzatori sau furnizori terti in legatura cu promotiile si serviciile oferite de noi;
– consilieri profesionisti, precum avocati, contabili, auditori;
Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, nu vom transfera datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Spatiului Economic European. Masuri de protectie determinate vor fi implementate in situatia unui astfel de transfer, iar dumneavoastra veti fi notificati in consecinta.

7. Securitatea procesarii
Depunem toate eforturile rezonabile pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul nostru prin stabilirea unor masuri rezonabile de securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, divulgarii, copierii, modificarii sau aruncarii neautorizate, precum si a altor riscuri similare.
In timp ce ne straduim sa va protejam datele cu caracter personal, nu putem sa ne asumam raspunderea si nici sa asiguram securitatea informatiilor pe care le transmiteti prin internet si va indemnam sa luati toate masurile de precautie pentru a va proteja datele cu caracter personal atunci cand utilizati astfel de platforme. Va recomandam sa va schimbati des parolele, sa utilizati o combinatie de litere si cifre si sa va asigurati ca utilizati un browser securizat.
La nivel intern am dispus de toate masurile necesare pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal limitand accesul doar membrilor personalului care au atributii in acest sens. Acesti membri sunt supuși unor obligații de confidențialitate cu privire la datele cu caracter personal si au dreptul să gestioneze datele cu caracter personal numai pe baza instrucțiunilor comunicate de farmacia/drogheria noastra, în legătură cu responsabilitățile de serviciu.
Sunt implementate măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura protecția datelor cu caracter personal. Aplicatia noastra foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru.

 

8. Drepturile dumneavoastra
Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, aveti urmatoarele drepturi cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal:
a) De a solicita informatii privind detinerea de date personale despre dumneavoastra si, daca da, despre ce informatii este vorba si de ce le detinem/folosim.
b) De a solicita accesul la datele dumneavoastra personale prelucrate de noi.
c) De a solicita rectificarea datelor personale pe care le detinem in legatura cu dumneavoastra.
d) De a solicita stergerea datelor dumneavoastra personale detinute de noi.
e) De a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale in cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau pe cel ale unei terte parti) si exista ceva despre situatia dumneavoastra specifica care va face sa doriti sa obiectati asupra prelucrarii pe acest motiv. De asemenea, aveti dreptul sa faceti obiectii in cazul in care prelucram datele dumneavoastra personale in scopuri de marketing direct.
f) De a va opune cu privire la luarea automata a deciziilor, inclusiv analiza profilului, respectiv sa nu faceti obiectul niciunei decizii automate ca urmare a utilizarii informatiilor dumneavoastra cu caracter personal sau a analizei profilului dumneavoastra.
g) De a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal.
h) De a solicita transferul datelor dumneavoastra cu caracter personal intr-o forma electronica si structurata catre dumneavoastra sau catre o alta parte – dreptul la „portabilitatea datelor”.
i) De a va retrage consimtamantul in orice moment in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal care sunt prelucrate de noi in baza consimtamantului dumneavoastra.
j) Dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).
Aceste drepturi pot fi exercitate prin transmiterea unei cereri, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, care va cuprinde solicitarile formulate si motivele acestora, catre noi la sediul nostru din Beius, str. Romana, nr 6 sau electronic la adresa de e-mail: vanzari@solisfarma.ro
Nu va trebui sa platiti o taxa pentru a va accesa informatiile personale (sau pentru a va exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil sa percepem o taxa rezonabila daca solicitarea dvs. de acces este evident nefondata sau exagerata. De asemenea, putem refuza sa dam curs cererii in astfel de situatii.
Consimtamantul exprimat va ramane valabil pana la retragerea lui de catre dumneavoastra.
Odata ce v-ati exprimat in scris dezacordul, datele dumneavostra personale nu vor mai fi procesate si se vor lua masurile corespunzatoare pentru stergerea oricaror inregistrari cu datele dumneavoastra cu caracter personal.
Consimtamantul poate fi retras oricand, in mod gratuit, adresand direct cererea dumneavoastra in scris pe email la adresa vanzari@solisfarma.ro .